Frida sa...

Lördag kväll hemma hos Yoppe kl 22:00

Yoppe: -Vi behöver ett mynt som vi kan kasta. Där ligger ju en plånbok.
Frida: -Det går ju inte att flippa en plånbok, jö!!
Tyst....
Asgarv

Snart är det dax!

Nytt rekord för melodifestivalen!

Melodifestivalen är populärare än någonsin. Antalet inskickade bidrag i år är ett nytt rekord, skriver gp.se.

3 434 bidrag har kommit in till Melodifestivalen 2008 och det talas om en Marie Lindberg-effekt. Det gamla rekordet är ifrån 2006 då det var 3 234 bidrag som ramlade in.

- Vi är oerhört glada över det här, säger tävlingsproducenten Christer Björkman i ett pressutskick.
Publicerad: 2007-09-28 Aftonbladet

Mmmm nu är det inte många månader kvar tills festen börjar! Vem vill komma?



image116

Känner mig helt slut...

Att man kan känna sig så uttömd av något. Luften har pyst ut, det är punka på däcket, sylten i munken är borta, vattnet på gräsamattan är bortdunstad. Ja ni fattar grejjen, jag är slut, slut i huvudet. Fast det är en skön känsla. Hade tenta igår... den första! :) Kändes grymt. Fast det är  nog så att antingen hade jag nästa alla rätt eller så hade jag alla fel. hahaha kan ju inte det här med mellanting. Först klar eller sist.... den här gången var jag nästan först. Jag förstår inte att jag lider av den okända sjukdomen ordblindvillinteseomjagharskrivitfel. Det är inte många som har den... men jag är en av de få. Jag kan inte gå tillbaka i ett prov eller stycke och se om jag har gjort något fel. Å saken är det att jag vet att jag minst kommer ha två slarvfel, det är liksom dömt så. Men jag ser inte sådant, det är blankt allt är solklart när jag försöker. Det finns inget bättre svar än det som jag skrev från början.

Därför är jag alltid först ut från alla prov och test, jag kan bara skriva en sak en gång sen spelar det ingen roll hur många gånger jag läser om och försöker se om det är något att rätta.

Aja... spela roll. :) Det brukar gå bra ändå. Sov nästan två timmar igår på dan och kände mig groggy hela kvällen. Idag var det bara att ladda om igen, vi ska ha redovisning imorrn. Wiee... Skoj!

image115

Hahaha... den här fågeln fick representera solna, spånga, tullinge och Trosa i lördags. Jag, Mia, Petter och Andreas visade vart vi bodde...! Gissa vart Trosa låg. :)

Back to the crimescene...!

Det satt verkligen i ryggraden. Jag var lite rädd att jag skulle ha glömt bort hur man gjorde men inte då... det flöt på hur bra som helst. Men det är väl så det går när man är bäst ;)

Det är över ett halvår sen jag sist jobbade på frukten, det har blivit en hel ny avdelning. Den är så stor. Man behöver inte fylla på något överhuvudtaget. Eller det fanns inget att fylla på. Men jag är lite orolig, jag rensade bort fyra komposttunnor, det är massor av pengar. Undra om det är så ofta, för det är mycket svinn.

Snart är det tentadax... imorrn är det plugg nästan hela dagen. Ska bara jobba 6-12 först. :)

image114

Skolan!

Hihi... jag sitter hemma en fredag och pluggar. :) Inte illa pinkat av mig. Jag håller på att lära mig swotanalys, wbs, milstolpeplan och massor av olika teorier.  Det är riktigt skojigt, så här skoj har jag inte haft på jättelänge.

Vi hade handledning med Bosse idag,,, han är en människa som verkligen frågar ut en. Han har åsikter om allt, inte så att han är elak och jobbig. Han kommer med riktigt vettiga saker, (Det är han som har skrivit boken vi använder som kursmaterial) saker som får en att tänka till lite extra. Man använder hjärnan hela tiden. Men han tyckte om vårat arbete, sa att vi hade fattat grejen. Det känns skönt eftersom jag har satt som mål att ha VG rakt igenom skolan.
Det är ju verkligen skumt, det går bara att få VG det finns inget MVG. Det är ju värsta ripoff, man vill ju ha MVG det har ju alltid varit det högsta betyget.




image113       image111     image112




Född som stjärna, var en stjärna!

Tjejsnack V.38

Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
Jag studerar Affärsutveckling inom detaljhandeln... Det är en ledarskapsutbildning, och det är riktigt skojigt!! Känner att jag kommer bli en bra ledare,... :)

Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
Ja... jag trivs. Så fort jag inte trivs så är det dax att byta.

Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!

Jag stortrivs... Både i skolan och på trossen...! Nu är det soft att jobba på trossen...

Vilket yrkedrömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
Jag ville bli statsminister eller general. Ville nog bestämma över folk. Leda dem rätt.

Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varförvarför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärsstegen?
Absolut,,, det är bara jag själv som kan begränsa mig nu. Det är inte det viktigaste men jag vill känna att jag kommer så långt jag vill jag tänker inte nöja mig med något bara för att!! Jag kan klättra så långt jag vill!

Tjejsnack

S.M.A.R.T

Hmm okej jag vet att jag är smart... haha!  Så tänkte jag första gången Bosse skulle berätta om SMART metoden. Men till min stora förvåning börja han inte prata om mig. Tokigt värre,,, jag som är bäst och allt. Nä istället var det en metod att bedöma om man skulle fortsätta med ett projekt eller inte....

Så om ni ska starta ett projekt tänk på om det är:
Specifikt, det finns ett tydligt mål som bara gäller erat projekt.
Mätbart, kan man svara ja eller nej om målet går att uppnå?
Avgränsat, ni får inte sväva ut för mycket. Tänk på vad som inte ska ingå.
Realiserbart, tänk på att inte det ska finnas kosing, tid, personal och material till det ni vill göra. (Resurser)
Tidsatt, ni måste ha ett datum där målet ska vara uppnått.


Ja när ni har gått igenom dessa punkter och ni känner att allt går att uppnå. Då kan ni kalla det ett projekt. Å nej att gå upp ur sängen är inte ett projekt, ni gör det varje morgon så det ingår i den vanliga rutinen, alltså linjejobbet!! :)

image109image110

Vårat Projekt!!! Helt tokbra!


image107image108


Shit va man kan vara stolt över något!! Denna broschyr har jag, jessica, renée och Mia lyckas åstadkomma. Det har varit hur kul som helst. Hårt jobb i början men i lyckades verkligen göra någt bra. Ahhh tack tjejer, ni är grymma. Glöm inte att spana in våran läckra modell i mejerikylen... grr! :) Hihihi



Grejjan...

Ahhh nu har det äntligen börjat igen. Greys Anatomy... Det är helt otroligt att man i en serie både kan skratta hysteriskt, gråta sådär skönt och bara känna småmyset.

Det är verkligen en serie som har hållt stilen.!

image106

Tips!



Har bläddrat riktigt länge på denna sida.


image105



Väldans coola prylar och kläder!


McGregors X/Y teori!!

Är man negativt inställd till människor omkring en. Man ser bara det onda, man misstänker folk och man tror inte det bästa om dem. Då blir de som man hade tänkt sig. De känner att de lika gärna kan vara sådan som alla andra ändå tror att man är.
Är man däremot postivt inställd till folk och ser det bästa hos dem så blir de oftast sådana.

Den här teroin plus sex andra liknande ska jag kunna redogöra för nästa tisdag!! Alla heter nästan likadant och de går nästan ut på samma sak. Hur ska jag göra för att inte blanda ihop dem?? HJÄLP! Det är ju inte det ända jag ska ha lärt mig heller det är endast en liten del.
Ångrar mig nästan att jag sa att jag ska ha VG på alla kurser under hela utbildningen. Det blir nog många kaffepannor om kvällarna.....

Plugg, plugg plugg..... Det är skoj! Bara lite mycket just nu!!

Ful sprit!

image103
image104


I torsdags var jag på kvarnen med brollan, Carrolina och henns brolla Adam.... Grymt skoj,
 tyvärr så försökte bartendern lura mig och Carro på varsin fultequila. Nån hade blandat vatten i flaskan,,, urk på burk! Visste inte om jag skulle svälja eller spotta (alltid samma dilemma :)!!)
Vi svalde men det var bland det äckligaste i spritväg jag har druckit.
Carro skulle teckna till bartendern att det var vatten i, men han fattade inte vad hon menade. Då försökte jag säga det till honom. Han blåneka, då tvinga jag honom att dricka själv och då erkände han att det nog var vatten i.
Så fick varsin ny,,, och det var helt ok. Eller ok och ok,,, jag dricker ju egentligen inte tequila om jag inte är jättefull, det var jag ju inte i torsdags. Så den var ju inte så jättegod...






Tjejsnack V.37

Veckans tjejsnack fortsätter i datorn och internets tecken.....

Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida
Sen i maj någon gång,,,

Vilken/vilka webläsare använder du?
Firefox

Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter?
tribalwars, facebook, aftonbladet, eurosport, the voice och blogg.se är jag på oftast. Favvisarna är face och TW.

Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc?
Varje dag,,, Ibland flera gånger ibland bara en.

Finns du på någon community eller något forum?, vilken/vilka? Om inte, varför
Facebook.

Ticks

Det är ganska roligt att alla människor har små ticks för sig. En del kan inte ta i offentliga dörrar, andra drar sig i håret hela tiden. Själv så sitter jag och rynkar munnen ganska ofta. (Frida säger dessutom att jag slickar mina fingrar väldigt ljudligt, men det förnekar jag)
Min lärare i projektarbete har ett väldigt roligt ticks. Eller roligt och roligt, man blir glad och det ser lite sådär gubbmysigt ut.
Han skriver ngt på tavlan, sen går han ifrån tavlan en stund sen går han tillbaks och suddar ut osynliga streck som inte finns. Han kan även göra detta även fast han inte har skrivit ngt... det kan vara på väggen eller på en hylla. Det har verkligen blivit utmärkanade för honom och man sitter och väntar på det.


Bägaren som rann...

Tydligen så ska man lösa problem genom att skita i att ta hand om dem. Så resonerar iallafall tjejen i klassen som inte går att samarbeta med. Det är ju mycket lättare att ta och byta grupp, än att försöka reda ut om man har problem med den befintliga gruppen.
Jag förstår mig inte på henne...
Hon ska bli ledare/chef men kan inte ens förklara för oss på ett vettigt sätt anledningen till varför hon byter.
Ajajaj... bruden kommer att få det tufft i livet.


image102

En gång elak, alltid elak!

Stressad...

Shit va tiden kan rinna iväg. Är på väg tillbaka till stan. Kom hem för en timme sen. Har hunnit duscha, varit på bolaget och gjort mig iordning. Ahhh...
Dax för första ölen med klassen! Undra hur det går.

Åhhhh!

Känns som att man inte går en utbildning för vuxna utan snarare har hamnat på dagisnivå. Vi håller just nu på med grupparbeten. I detta ingår det just att man jobbar i en grupp och gör man det så gäller det att kunna vara smidig och vara tvungen att ge med sig ibland. Därför blir det väldigt jobbigt att vara i en grupp där fyra personer ska dansa efter en femtes pipa. Jag pallar inte sådant.
Vi håller på och passar upp på en i våran grupp som om hon vore vårt lilla barn. Blir det här bra? Tycker du att det är OK om vi gör så? Ska vi träffas då? När var hur... blä!
Sen tycker hon att det vi gör ändå inte är bra fast hon kan inte säga vad som är fel.
Det som jag ändå tycker är mest jobbigt är att jag har den inställningen till livet att det är viktigare att tänka positivt. Det har ju inte hon... det är mutter stånk och stön.
Det är inte det att hon inte är duktig eller smart, för det är hon. Hon kommer väldigt ofta med vettiga åsikter, har ett bra sätt att uttrycka sig i språk och står på sig. Men ibland så får man ta och tagga ner. Man behöver inte alltid vara så rädd för att göra fel så att man tar ut det på hela gruppen.
Vi försöker dessutom att inte vara otrevliga och snäsiga, eftersom att det känns lite ruttet. Men det är svårt när människan inte ens kan säga hej då efter att vi har suttit ner.
Arhhhh
Vi går en ledarskapsutbildning och visst jag ska försöka att inte låta det gå ut över henne. Men hon går ju oxå samma utbildning, hon kommer ha svårigheter att leda folk i framtiden.

Åka pendeltåg!

Jag har kommit på ett sätt att fördriva tiden på pendeltåget. Nu när jag sitter 2timmar om dagen på ett tåg så gäller det ju att få tiden att gå.

Jag har lyckats hitta en tågflört varje dag, det är jätteroligt. Man väljer ut den snubbe som sitter bäst till. Han får inte sitta för nära och inte för långt ifrån. Han måste vara söt, man får inte bara ta en snubbe för att ha någon den dagen. Sen gäller det att flörta... det är jätteskoj. Igår på hemvägen var det en jättesöt kille, han flörta tillbaka. Hihi...


Tjejsnack V.38

Hejsan hej! Ny vecka och jag är hemma och har tid att svara på Tjejsnack direkt på måndagen. Skönt!

Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?
Det är Google... Förinställt, har inte brytt mig om att ändra.

Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den?
På privatadatorn har jag Rich Franklin, för han är toksnygg och på skoldatorn har jag SugerPlumFairy för att de är toksnygga.

Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den? Om du inte har sån mobil, vad skulle du vilja ha, varför?
Se neranför! Det är mina bästa vänner minus Malin. Jag och Malin var i Gbg när jag sprang Gbg-varvet och samtidigt så var det eurovisionsongcontest och då fick vi ett mess som de hade arrangerat till oss. Jättesöta. Notera Flanders i bakrunden.

Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?
Träd, lite parkering ett berg några buskar och ett hus.

Vad hör du för ljud i bakgrunden?
Just nu är det TopModel.

image101

Mina vänner! Bra vänner! Bästa Vänner!



Coolt!

Det blev Kvarnen igår oxå.... Va ju tvungen att visa Söderbrudarna haket som de bor 5min ifrån. De hade aldrig varit där och jag som bor sjukt långt borta har varit det. En väldigt trevlig tjejkväll, hur skoj som helst. Det var väldigt trevligt att träffa Linda.E och Yolanda. Linda träffar man inte så ofta eftersom hon bor i stan och jag på landet. Fast nu när jag går i skolan i Hanninge så kommer vi säkert träffas lite oftare. Yolanda är brorsans ex. Jättemysig tjej, me lika a lot.

Inne på kvarnen hände en cool grej. Vi stod och hade vårat bästa barhäng, spanade på grabbar och pratade skit. Jag rekar stället och ser en snubbe som faller mig väldans mycket i smaken. Jag viskar detta till både Linda och Yolanda. Eftersom jag står med ryggen mot honom så spanar jag ingenting mer utan jag fortsätter prata med brudarna. Efter en stund kommer han och hans polare fram till oss och frågar om de får prata med oss. Själklart får de det... dum fråga.

Vi börjar prata och det kommer fram att han har stått och spanat på mig. Han tycker jag är asgrym och hur snygg som helst. Wieee vilken grej... Oturligt nog så kommer det fram att han har flickvän och om han inte hade haft det så hade jag varit illa ute, för då hade han förfört mig rejält. Attans bananer...! Men det stoppade inte honom från att fortsätta flörta och börja stå och hålla om mig. Hey, vem är jag att vara moraltant? Kvällen slutade med att de ville att vi skulle hänga med ut till Liljeholmen på efterfest, ingen av brudarna ville haka på så jag fick nöja mig med lite hålla handen.

Snubbar är verligen hala fiskar! Men detta var en väldigt söt hal fisk, han var en spännande sådan oxå.

image99


Nöj dig inte med en torsk! Det finns ju lax!

Ute i storstaden....

Shit vilken kväll det blev. Oj oj oj.... inte bra. Eller det var en bra kväll. Hur kul som helst, men jag blev ju så full. Jag och syrran bestämde oss lite halvoplanerat för att åka upp till våran broder som bor i stan. (den stora staden stockholm) Vi är inte så ofta hos våran bror. Men vi åkte alla kommunala transportmedel som finns, och hittade fram utan att ha gått eller åkt vilse en ända gång. Wieehu!

Vi började kvällen ganska sent... vid halv tio tiden kom vi dill Dollys. Fick in gigantiska portioner mat. Starkt som attan. Frida och Philip hade en chilibattle, flip vann med påföljden att han satt och hade ont i magen resten av kvällen. Haha..
Sen gick vi till Tucken det är Flipens stammishak, där var det väldigt viktigt att man inte sa fel saker. Några saker som inte fick nämnas var: Huligan, dumma ord om Hammarby, miller gick inte bra att säga heller och om man sa AIK i något annat sammanhang än slakta AIK så var man körd. Detta förstod ju såklart inte Frida och jag. Stackars brorsan, han hade fullt sjå med att tysta ner oss.

Kvällen slutade ganska blött på kvarnen. Ett tips! Gå inte ut med eran broder om han inte har sällskap av någon polare. Det är väldigt väldigt svårt att ragga med en bror vid sin sida. Uj... så fort någon tittade lite för länge så glodde han surt tillbaka.

Ikväll sitter jag hemma hos Linda på söder. Vi ska ha tjejkväll med utgång. Skoj skoj!

RSS 2.0